DETAILS, FICTION AND LAPAROSKOPIK VE HISTEROSKOPIK CERRAHI

Details, Fiction and laparoskopik ve histeroskopik cerrahi

Details, Fiction and laparoskopik ve histeroskopik cerrahi

Blog Article

Adet gecikmesi, pozitif gebelik testi sonucu, bulantı, kusma ve memede hassasiyet gibi belirtiler hem normal hem de dış gebelik belirtileri arasındadır.

Eğer kadın IUD kullanırken hamilelik meydana gelirse gebeliğin yerini ve zamanını belirlemek için bir ultrason yapılmalıdır. Tüm doğum kontrol yöntemleri geçmişte ektopik gebelik yaşamış olan kadınlar tarafından da kullanılabilir.

Dış gebelik olmaması için erken teşhis ve tedavi önemlidir. Ancak dış gebelik belirtileri bazen diğer sağlık sorunları ile karıştırılabilir. Bu yazıda, dış gebelik belirtileri nelerdir ve nasıl fark edilebilir, bunları ele alacağız.

Dış gebelikte normal sağlıklı gebelikte olduğu gibi adet kanaması olmaz. Ancak gebelik esnasında anormal vajinal kanamalar meydana gelebilir. Bu durumda kadınlar adet kanaması geçirdiğini düşünebilir.

Bunun yanı sıra istenmeyen bir tablo olan; dış gebeliğin karın boşluğuna veya çevre bağlar içerisine patlaması durumu yaşanabilir. Dış gebeliğin bu komplikasyonunda anne hayatı tehlikededir.

Tüp bebek tedavi süreci ve tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayarak World wide web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Hormonal dengesizlikler veya döllenmiş yumurtanın anormal gelişimi de dış gebelik gelişiminde rol oynayabilir.

Tedavi seçenekleri, dış gebeliğin boyutuna ve konumuna, ayrıca kadının sağlığına ve dış gebelik belirtileri ne zaman ortaya çıkar gelecekteki doğurganlığını koruma isteğine bağlıdır.

Sperm ile yumurta hücresinin birleşmesiyle döllenmiş olan zigotun rahim içinde bir yere değil de dışına yerleşmesi dış gebelik olarak tanımlanır. Birkaç mm'lik olan kanallardan oluşan tüplere, embriyo yerleştiği zaman tüpler gerilir ve devamında yırtılarak şiddetli kanamaya neden olur ve anne adayı ölüm riski ile burun buruna gelir.

Dış gebelik normal gebelik gibi sağlıklı ilerleyemez. Döllenmiş yumurta hayatta kalamaz ve büyüyen doku tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.

İnfertilite riski: Dış gebelik, fallop tüplerinde hasara neden olabilir ve bu da infertilite riskini artworkırabilir. Dış gebelik geçiren kadınlar, gelecekteki gebeliklerinde komplikasyonlarla karşılaşma olasılığına dikkat etmelidir.

Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.

seven haftalık dış gebelik belirtileri nelerdir? 7 haftalık dış gebelik belirtileri arasında en yaygını karın ağrısıdır. Keskin, kramp benzeri bir acı şeklinde kendini gösteren ağrı alt karın ya da pelvik bölgede hissedilir. Vajinal kanama da sıklıkla rastlanan bir belirtidir. Bu kanama hafif leke şeklinde olabileceği gibi yoğun bir şekilde de gerçekleşebilir ve rengi kahverengiden kırmızıya kadar değişebilir.

Normal bir gebelikte embriyo rahim duvarına implantasyon yaptığında etrafını saran bir kese oluşur ve bu kesenin içinde embriyo büyür.

Report this page